1. Strona główna
  2. Blog
  3. Засоби для миття посуду в посудомийній машинці, від яких можна відмовитися
obrazek wpisu

Засоби для миття посуду в посудомийній машинці, від яких можна відмовитися

obrazek autora

15.03.2023

Чи можна використовувати кухонну сіль замість спеціальної солі для посудомийної машини? Чи потрібен ополіскувач для гарного вигляду посуду після миття? Як і чим ефективно помити посудомийну машину?

Ці питання часто виникають у власників посудомийних машин. А відповіді на них заощадять ваш бюджет! По-перше, вони допоможуть вам значно зекономити на миючих засобах. По-друге, вони продовжать термін служби посудомийної машини. Цікаво? Читай далі!

Таблетки для миття посуду в посудомийній машині

Таблетки для посудомийної машини не найдешевші. І все ж таки мало хто знає, що їх можна замінити содою і лимонною кислотою. Крім того, багато з цих таблеток містять речовини, які можуть наліпати на елементи посудомийки, призводячи, між іншого, до засмічувати форсунки і подіьшого псування техніки.

Застосування соди і кислоти банально просте і безпечне. Для миття не дуже забрудненого посуду насипте 2 столові ложки соди в ящик для таблеток. Якщо посуд сильно забруднений, додайте в цю суміш столову ложку лимонної кислоти.

Сіль для посудомийної машини

Сіль для посудомийної машини пом’якшує воду і тим самим зменшує інтенсивність утворення накипу. Це також сприяє більш ефективному миттю посуду. Тому сіль є інгредієнтом, від якого не слід відмовлятися.

Однак не обов’язково купувати найдорожчі солі для посудомийних машин, адже різниці між ними практично немає. Єдиним важливим інгредієнтом є хлорид натрію.

Чи можна замінити кухонну сіль для посудомийної машини? На жаль ні. Кухонна, кам’яна, морська, гімалайська та інші харчові солі містять додаткові мінерали, які можуть пошкодити фільтр посудомийної машини, викликати корозію та залишити плями на посуді.

Засіб для полоскання посуду

Ополіскувач для посуду з успіхом можна замінити більш дешевим оцтом. Просто налийте його в місце, призначене для ополіскувача. Не варто хвилюватися, що посуд після миття буде пахнути оцтом, адже цей запах швидко зникає.

Але чи не нашкодить оцет посудомийній машині? Ні, це міф. Оцет ефективно видаляє накип, тому навіть йде на корсить, продовжуючи термін служби техніки.

Освіжувач повітря для посудомийної машини

Вас турбує неприємний запах із посудомийної машини? Це ознака того, що вам потрібно правильно її очистити, а не вішати освіжувач, який лише замаскує проблему.

Багато людей не здогадуються, що раз на місяць фільтр потрібно виймати з посудомийної машини, вичищати від залишків їжі та мити. Так само часто потрібно відкручувати кронштейни посудомийної машини і очищати їх від бруду, що накопичуєтсья всередині. Для цього також необхідно час від часу включати режим самоочищення або, якщо його немає, звичайне миття з порожньою посудомийною машиною. Перед розбиранням і чищенням посудомийної машини прочитайте інструкцію з експлуатації вашої моделі.

Брудна посудомийна машина – це не тільки неприємний запах. Відсутність регулярного чищення цих елементів призводить до того, що бруд осідає на чистий посуд під час ополіскування, а сама посудомийна машина прослужить вам набагато менше, ніж якби її регулярно чистили.

Засоби для миття посудомийної машини

Для ретельного миття посудомийної машини не обов’язково купувати спеціальні засоби – рідини, таблетки, гелі і т. д. Достатньо буде соди і оцту.

Як очистити посудомийну машину оцтом і содою? Насипте харчову соду в ящик для капсул для миття посуду та встановіть програму з найвищою температурою. Коли попереднє миття закінчиться, відкрийте посудомийну машину, налийте склянку оцту на дно посудомийної машини та продовжуйте цикл миття.

Чи можна використовувати засіб для миття посуду в посудомийній машині?

Точно ні. Рідина для миття посуду призначена тільки для ручного миття і має зовсім інші властивості, ніж засоби для миття посуду.

У кращому випадку це загрожує утворенням величезної кількості піни, яка витече з приладу і затопить кухню. Найгірший, але цілком можливий сценарій – це вихід з ладу посудомийної машини.

Щоб не допустити аварії, використовуйте засоби для миття посуду, призначені для використання в посудомийних машинках. Фото - nadomu.kiev.ua
Щоб не допустити аварії, використовуйте засоби для миття посуду, призначені для використання в посудомийних машинках. Фото – nadomu.kiev.ua

Тому краще використовувати спеціальні засоби для миття посуду в посудомийній машині. Щоб знайти найкращі ціни та таблетки та капсули для миття в Польщі, заходьте на mojagazetka.com. Якщо ж шукаєте знижки та акції в супермаркетах України, то спробуйте lovesales.com.ua.