1. Strona główna
  2. Blog
  3. Зимові розваги зі снігом, які сподобаються не тільки дітям.
obrazek wpisu

Зимові розваги зі снігом, які сподобаються не тільки дітям.

obrazek autora

28.12.2022

Зимовий сезон ще не закінчився, тож шанси розважитися на снігу ще великі! Цей вид занять чудово підходить для формування імунітету у дітей. Все, що вам потрібно, це хороший настрій, тпелий одяг і захисний крем. І тоді може початися зимове шаленство, яке сподобається не тільки дітям, а й дорослим.

Температура нижче нуля, снігу по щиколотки, так що залишається тільки взуватися і летіти на вулицю. Лишається тільки питання – у що грати? Ось кілька цікавих пропозицій!

Зимові розваги зі снігом для всієї родини

Кидання сніжками

Класика жанру! Чим більше людей, тим більше вражень (але й більше снігу під коміром). Поки сніг гарно ліпиться, ви можете дати дітям волю і влаштувати бій у сніжки. Якщо снігопад буде рясним, можна продовжити гру будівництвом снігових укріплень і оборонних стін. Тільки не забудьте придбати сніжколіпки!

Ліплення сніговика

Ще одна класика зимових ігор. Ліплення сніговика – традиція багатьох дітей в усьому світі. Різноманітні декоративні аксесуари нададуть вашому сніговику неповторну особливість. Візьміть морквинку для носу і камінчики для очей. Начепіть на голову стару шапку та зав’яжіть на шиї кольоровий шарф.

Ліплення сніговика - улюблене заняття багатьох дітей в усьому світі. Фото - rivne1.tv
Ліплення сніговика – улюблене заняття багатьох дітей в усьому світі. Фото – rivne1.tv

Санчати та льодянки

Такий вид активного відпочинку є відмінним проведенням часу для всієї родини. Повірте, катання на санчатах не змусить нудьгувати і порадує всю родину. Але такий відпочинок може бути травматичним. Тому варто бути дуже уважним і не залишати дітей без нагляду.

Метання сніжок у ціль

Гра, яка не потребує додаткового обладнання, потрібно лише знайти гарну ціль для метання. Це може бути стовбур дерева або стіна гаража. Перемагає той, хто зробить більше влучних кидків у заздалегідь визначене місце. Контур щита можна обвести снігом, або роздрукувати вдома і приклеїти до дерева. Хорошою альтернативою може стати звичайне відро, в яке можна кидати сніжки.

Янголи та малювання паличкою на снігу

Занняття для творчих натур. Сподобається і малюкам, і навіть дорослим. Коли бажання робити снігових янголів пройде, візьміть паличку. На снігу можна намалювати і написати будь-які зізнання. А потім можна зробити пам’ятне фото.

Ангел на снігу - наймиліша зимова розвага на снігу. Фото - ottawatourism.ca
Ангел на снігу – наймиліша зимова розвага на снігу. Фото – ottawatourism.ca

Катання на ковзанах

Якщо у вашому місті немає великої ковзанки, то її можна приготувати самостійно. Напередодні вирівняйте потрібну ділянку тазалийте її теплою водою (стежте, щоб вода була подалі від тротуарів). Як лід застигне, вдягайте ковзани та гайда ковзатися! Тільки будьте обережні – не забувайте вдагати захисний шолом!

Їздити на ковзанах подобається не тільки дорослим, а й дітям. Фото - denverpost
Їздити на ковзанах подобається не тільки дорослим, а й дітям. Фото – denverpost

Полювання за скарбами в снігу

Будь-які предмети (це можуть бути, наприклад, гумові іграшки для купання) ховаємо в сніг. Тільки робіть це так, щоб діти не не помітили, де заховано скарби. Шукати приховані скарби буде цікаво всім. Якщо дітей багато, виграє той, хто знайде більше або хто знайде їх першим. Ви також можете спробувати варіант «холодно-тепло», якщо дітям важко знайти скарби.

Зимові розваги зі снігом – як підготуватися?

Захист обличчя від морозу

Перш ніж вийти з дитиною взимку на вулицю, приготуйте хороший жирний крем, який захистить обличчя малюкавід обморожування. Вибір чималий. Moja Gazetka та LoveSales допоможуть вам обрати крем за кращою ціною.

Пам’ятайте, що шкіра малюка набагато менш стійка до впливу холоду, ніж шкіра дорослого, легко пересихає або обморожується. Зимовий крем також повинен містити фільтр із високим сонцезахисним фактором – сонце теж шкодить нашій шкірі взимку!

Дитяча шкіра потребує особливо захисту від морозу. Фото - weclinica.ua
Дитяча шкіра потребує особливо захисту від морозу. Фото – weclinica.ua

Відповідний одяг для зимових розваг зі снігом

Хороший комбінезон захистить малюка від замерзання. Однак з кількістю шарів одягу краще не перестаратися – перегріти дитину так само небезпечно, як і переохолодити.

Варто пам’ятати про змінні речі. Перш за все йдеться про рукавички, які можуть швидко промокнути від снігу. Або придбайте спеціальні снігові рукавиці. Іноді добре взяти з собою запасну шапку або світшот, на випадок, якщо під куртку потрапить сніг. Якщо ви зібралися на зимову прогулянку трохи далі, діти оцінять термос з теплим компотом або чаєм та поживні закуски.

Буде також корисно прочитати, як доглядати за шкірою восени.