1. Strona główna
  2. Blog
  3. Пікнік. Як підготуватися та що з собою взяти?
obrazek wpisu

Пікнік. Як підготуватися та що з собою взяти?

obrazek autora

30.04.2023

Весна і літо – ідеальний час для організації пікніка. Як правильно все організувати та що взяти на пікнік? У статті ми підкажемо, які продукти та страви можна приготувати для пікніка на природі.

На вулиці все смачніше, навіть простий бутерброд на обід. Тому одним із найприємніших літніх розваг є пікніки, які є ідеальним способом провести час з друзями та родиною. Лісова галявина, берег річки чи озера, а може, травичка в парку – усі ці місця ідеально підходять для літнього пікніка.

Що взяти з собою на пікнік?

Щоб організувати вдалий пікнік, потрібно пам’ятати кілька важливих моментів. Найголовніше – не забути про плед. Варто перевірити погоду. Варто також взяти з собою покривало на випадок похолодання.

Вирушаючи на пікнік чи кемпінг, найважливішим елементом буде взяти їжу! Організовуючи пікнік, не можна забувати про посуд (бажано паперовий) і необхідний кухонний інвентар, який дозволить приготувати страву. Не забудьте невелику обробну дошку і гострий ніж. Також знадобляться столові прилади, тарілки, чашки для води або напоїв. Зрештою, пам’ятайте про правильне зволоження!

Пікнік сам по собі може бути чудовою розвагою, але не завадить взяти з собою ще щось. Наприклад ракетки для бадмінтону, м’яч або настільну гру. Таке доповнення – ідеальне рішення для пікніка з дітьми.

Яку їжу взяти на пікнік?

Їжа для пікніка повинна бути щільно і надійно упакована. І, що найгловніше, її буде зручно брати та тримати в руках! Тут відмінно підійдуть баночки з варенням, оливковою олією або сиром у вакуумній упаковці. Також варто взяти свіжі овочі та фрукти, які збагатять приготовані вами страви смаком та поживністю.

Бутерброди – це найпростіше і дуже смачне рішення для приготування в похідних умовах. Їх можна готувати як в солодкому, так і в солоному варіанті. До хліба з журавлиною чудово підійде набір джемів і сливового варення. А якщо ще додатково змастити хліб арахісовим маслом, поклавши зверху по чайній ложці чогось солодкого, то вийде щось дивовижне! Але якщо ви віддаєте перевагу більш солоним смакам, можна взяти сири та суху ковбасу, які чудово підійдуть як закуска та доповнення до бутербродів.

Форма для випічки кексів стане зручною тарілкою для овочевої нарізки. Фото - publish.com.ua
Форма для випічки кексів стане зручною тарілкою для овочевої нарізки. Фото – publish.com.ua

Однак якщо ви не хочете їсти тільки бутерброди, що цілком зрозуміло, можна приготувати смачний салат, наприклад, зі свіжого листя шпинату, помідорів і маринованих грибів. Все це можна полити трав’яним маслом.

А як щодо пікніка для дітей?

Якщо ви вирішили піти на пікнік з дітьми, варто подбати ще про деякі елементи. Однією з них, безумовно, буде аптечка або кілька основних речей, необхідних для допомоги, наприклад, пластирі, сонцезахисний крем або спрей від комах. Пікнік з дітьми точно не повинен проходити без додаткових розваг у вигляді спортивних або настільних ігор.

Дуже важливо спланувати, дозвілля дітей. Багатьом подобаються рухливі ігри на свіжому повітрі. Фото - trustedcosmetics.pl
Дуже важливо спланувати, дозвілля дітей. Багатьом подобаються рухливі ігри на свіжому повітрі. Фото – trustedcosmetics.pl

Дуже важливо правильно спланувати харчування. І в цьому випадку бутерброди будуть, мабуть, кращим рішенням! Ідеально підійде бутерброд з арахісовим маслом і джемом. Просто намажте хліб арахісовим маслом і покладіть зверху шматочок улюбленого варення. Подбайте і про свіжі фрукти та овочі. Розріжте їх на маленькі порції, і вони неодмінно дуже швидко зникнуть з тарілки.

Аксесуари для пікніка, про які варто пам’ятати

Як ми вже писали вище, немає пікніка без ковдри. Візьміть найбільшу, яка у вас є, або кілька менших. Щоб кожен зміг влаштуватися зручніше. Якщо нещодавно йшов дощ і температура не дуже висока, варто оснаститися ковдрою з утеплюючим шаром знизу, який не пропускає вологу і холод. Також можна взяти подушки, щоб було справді затишно. Наближається сонячний день? Велика парасолька і сонцезахисний крем стануть у нагоді.

Незалежно від погоди, гарною ідеєю буде взяти засіб від комарів, а також додаткові тканини або чохли, щоб захистити їжу від комах. Щоб помити руки перед їжею, особливо коли пікнік є кульмінацією подорожі, стануть у пригоді антибактеріальні серветки та дезінфікуючий гель. Також варто упакувати серветки або паперові рушники, які допоможуть підтримувати порядок. І не можна забувати звяти гострий ніж, щоб нарізати овочі або хліб.

Екологія на пікніку

Пакуючи кошик для пікніка, варто пам’ятати про екологію. Зупинимося на дерев’яних столових приладах і паперових тарілках або багаторазовому посуді. Якщо ви не уявляєте пікнік без напоїв із трубочкою, вибирайте металеві чи скляні. Закріпіть гострий ніж і столові прилади, взяті з дому, тканиною, а не плівкою. Для транспортування їжі використовуйте багаторазові судочки, наприклад, ті, в яких носимо обід на роботу.

Прибираючи за собою по закінченню пікніка, подбайте по навколишнє середовище - приберіть сміття, яке залишили за собою інші. Фото - podroze.onet.pl
Прибираючи за собою по закінченню пікніка, подбайте по навколишнє середовище – приберіть сміття, яке залишили за собою інші. Фото – podroze.onet.pl

Незважаючи на чудові розваги на лоні природи, не можна забувати про одну дуже важливу річ. Після кожного такого заходу слід ретельно за собою прибирати. Тому, збираючись на пікнік, необхідно взяти з собою ще й пакети для сміття, які викинете, як тільки повернетеся додому.