Moja Gazetka znowu gra z WOŚP!

Nie wyobrażamy sobie stycznia bez WOŚP, więc jak co roku wspieramy Fundację w aplikacji Moja Gazetka. 29. Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy odbędzie się 31 stycznia 2021 roku, ale użytkownicy naszej aplikacji mogą przekazywać datki już od 11 stycznia.

Iwona Karczmarczyk

Moja Gazetka gra z WOŚP

Gramy z Orkiestrą od 2017 roku do końca świata i jeden dzień dłużej. Jak to robimy?

Użytkownicy Mojej Gazetki w dniach 11-31 stycznia mają dostęp do „sklepu” WOŚP, który jest widoczny pośród sklepów w aplikacji. Po kliknięciu tej pozycji zostają przekierowani do „gazetki” Fundacji. Oba elementy wyglądają tak:

Dotknięcie powiększonej gazetki przenosi użytkownika na stronę https://wspieram.to/wosp, gdzie mogą zasilić konto WOŚP dobrowolną wpłatą. Czy będzie to 5, 10, 50 czy więcej złotych, decydują sami. Strona, o której mowa, wygląda tak:

Siła Orkiestry tkwi w mobilizacji milionów Polaków, dlatego z pełnym przekonaniem powtarzamy, że nawet najniższa wpłata ma znaczenie. Zachęcamy użytkowników Mojej Gazetki do wspierania Fundacji tak, jak mogą — nawet jeśli to tylko kilka złotych.

Z komunikatem na rzecz WOŚP docieramy do tysięcy użytkowników dziennie — wierzymy, że to wielka siła, która może naprawdę pomóc.

Dla kogo zbieramy pieniądze podczas 29. Finału WOŚP 2021?

„Finał z głową” to hasło, które przyświeca tegorocznej edycji zbiórki WOŚP. W tym roku Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy zbiera więc pieniądze na sprzęt dla laryngologii, otolaryngologii i diagnostyki głowy.

Zbiórka na podobny cel odbyła się już wcześniej — podczas 16. Finału w 2008 roku. Dlaczego fundacja zdecydowała się powtórzyć go w tym roku?

„(...) W ostatnich latach dostajemy bardzo dużo próśb o nowoczesne urządzenia, które nie tylko skutecznie diagnozują i leczą, ale też robią to w sposób komfortowy dla małego pacjenta. Dodatkowo widzimy jak bardzo w dzisiejszym świecie, w którym wszyscy zmagamy się ze smogiem, ale także pandemią koronawirusa, potrzebna jest sprawna diagnostyka i leczenie dróg oddechowych.” — uzasadnia Lidia Owsiak, Dyrektorka ds. Medycznych Fundacji WOŚP.

Masz sugestie lub pytania?

Napisz do nas: [email protected]

Chcesz nawiązać współpracę?