1. Strona główna
  2. Blog
  3. Хитрощі супермаркетів, які змушують нас витрачати гроші
obrazek wpisu

Хитрощі супермаркетів, які змушують нас витрачати гроші

obrazek autora

10.12.2022

Різдво – час сімейного безтурботного відпочинку, а також частого відвідування магазину. Ми вже писали про те, яких помилок робимо під час шопінгу. Сьогодні ми покажемо вам хитрощі, якими користуються супермаркети, щоб змусити нас залишати в них більше грошей. Такі знання будуть особливо корисні в цей гарячий, шопінговий період перед Різдвом.

Невигідні мультиупаковки

Стало звичайним, що мультиупаковка або великі об’єми є синонімом нижчої ціни за одиницю порівняно з тими ж продуктами, що купуються окремо. Іноді це правда, а іноді … хитрість маркетологів.

Часто – всупереч загальноприйнятій логіці – мультиупаковки виявляються набагато менш вигідними, ніж покупка поштучно. Кожен раз, коли вам потрібна більша кількість продукту і ви збираєтеся купити пачку або 5-літрову пляшку, обов’язково уточнюйте ціну за штуку, 1 кілограм або літр. Зручно, коли така ціна вказана на ціннику до товару.

Спокусливі острови

Острівці, розміщені в проходах або на кінцях стелажів, спокушають своєю привабливою формою та великими листівками із, здавалося б, акційними цінами. Правда в тому, що на острівцях найчастіше виставляється продукція, яку чомусь потрібно швидко продати – короткий термін придатності, продукція, що лежить на складах. Таким способом легко купити дешеву, але непотрібну річ. Чи справді воно того варте?

Нетипові ємності

Ще одна хитрість магазинів і виробників – зміна не ціни, а об’єму упаковки. На 10, 50, 100 грамів або мілілітрів більше за ту саму вартість. Але зазвичай це може означати, що нам часто доводиться платити більше, ніж зазвичай.

З цієї причини особливу увагу слід приділяти спеціальним пропозиціям, святковим упаковкам тощо. Оскільки вони створюються з урахуванням конкретної події, їх можна виробляти, зокрема, в менших кількостях.

Знижка 50% на другий…

…але перший на 50% дорожчий. Це одна з тих акцій, яка виглядає надзвичайно спокусливо – адже півціни – чиста економія! Однак цей механізм має дві хитрості.

Такі пропозиції змушують нас купувати більше непотрібних нам продуктів. Фото - lbc.co.uk
Такі пропозиції змушують нас купувати більше непотрібних нам продуктів. Фото – lbc.co.uk

По-перше, вартість першої штуки часто піднімають ще до оголошення акції. Таким чином ми купуємо одне дорожче, а інше за ціною, близькою до стандартної, а не одне «звичайне», а інше дешевше.

По-друге, подібні рекламні кампанії часто змушують нас купувати в більших кількостях товарів, які нам не дуже потрібні. Тож ми платимо 50% ціни за те, що фактично не будемо використовувати до закінчення терміну придатності.

Додатки Moja Gazetka та LoveSales створено, щоб вам було простіше робити дешеві покупки. Шукайте справжні акції в поточних листівках, ви створюте списки покупок та діліться ними у додатку.