1. Strona główna
  2. Blog
  3. Як заощадити на покупках у 2022 році?
obrazek wpisu

Як заощадити на покупках у 2022 році?

obrazek autora

08.04.2022

Всі ми здійснюємо покупки в магазинах – щодня, щотижня, на свята. Необхідно купити все необхідне і при цьому зовсім не хочеться витрачати купу грошей. Тож ми хочемо показати вам, як навчитися планувати покупки та розумно витрачати кошти.

Плануйте свої покупки, купуючи лише те, що вам потрібно

Просто прийти в магазин і наповнити візок до країв зовсім не складно. Вся хитрість полягає в тому, щоб знайти якісні продукти за розумну ціну. І взяти тільки ті, які вам дійсно потрібні. У цьому вам допоможе старий, перевірений метод – складання списку покупок. Його можна написати як і на аркуші папера, так скласти в мобільному додатку Moja Gazetka.

Перевага списку в телефоні полягає в тому, що ви можете додавати продукти до нього безпосередньо з акційної газетки, потрібного вам магазину. А в магазині купувати продукти за цим списком. Так ви зекономите час на пошуки дешевших товарів і гроші на їх покупку.

Шукайте акції на найнеобхідніші продукти

У кожному будинку є запас продуктів, без яких домочадцям важко обійтися. Найчастіше це борошно, молоко, цукор, хліб, сир, ковбаси, олія, крупи і молочні продукти, а також улюблені солодоші та закуски.

Якщо у вас достатньо місця в шафах і морозильній камері для припасів, то варто купувати такі речі в більшій кількості, якщо вони на акції. Чому? По-перше, ви витратите менше, ніж купували б їх за звичайними цінами. По-друге, ви можете рідше ходити в магазин, а отже, не піддавати себе без потреби спокусам зайвих покупок.

Дізнайтеся, де найвигідніше робити покупки

Найближчий магазин не завжди найдешевший. Більше того, щотижня більш вигідним може виявитися інший магазин! Причина цьому – акції, які часто змінюються. Перед кожною покупкою варто перевіряти, де «ваші» товари мають найнижчі ціни. Іноді вигідніше поїхати на інший кінець міста – до супермаркету, де в певний день буде краща цінова пропозиція.

За можливістю, вирушайте за покупками в першій половині дня

Напевно ви вже встигли помітити, що вирушаючи ввечері за покупками, вже не знайдеться на полицях багатьох товарів – особливо акційних. В такому разі ми зазвичай беремо те, що є – на жаль, у багатьох випадках лишаються дорожчі товари.

Якщо є можливість, ходіть за покупками вдень до 16:00. Адже ввечері, коли більшість людей йдуть з роботи, вони відвідують супермаркет по дорозі додому. 

Перевірте, чим можна щось зробити самому

Засоби для чищення можна приготувати з води та оцту чи соди, а хліб — це лише вода, борошно та закваска чи дріжджі. Що ще можна зробити самому? Ось кілька прикладів:

Заморожені продукти — просто заморозьте улюблені овочі та фрукти, куплені у сезон, коли вони найдешевші та найсмачніші.

Фруктово-овочеві консерви.

Яблучний оцет — в Інтернеті є безліч рецептів, як його приготувати.

Деякі косметичні засоби — можна купити в аптеці контейнери та інгредієнти, які прослужать набагато довше, ніж готова порція.

Корм для собаки або кота — домашній раціон, багатий овочами, м’ясом і субпродуктами, буде кориснішим для вихованця і дешевшим для його власника.

Перевірте, які з продуктів для повсякденного використання вигідніше зробити вдома, ніж купити. Заощаджена сума може бути дійсно вражаючою.

Читайте блог Моя Газетка

Moja Gazetka — це не лише додаток, а й блог. Тут ми публікуємо статті щодо ефективного та економічно вигідного шопінгу та порадами, як краще керувати домашнім бюджетом.