1. Strona główna
  2. Blog
  3. Чим замінити солодкі напої?
obrazek wpisu

Чим замінити солодкі напої?

obrazek autora

21.05.2022

В магазинах можна знайти безліч солодких напоїв. І дуже часто вони коштують не мало. Прочитавши цю статтю, ви дізнаєтесь, як знайти дешевші та корисніші альтернативи в солодким напоям магазинах.

Читайте далі, щоб дізнатися, чим можна замінити газовані, енергетичні та підсолоджені напої.

Чим замінити газовані напої?

Важко побороти звичку пити газовані напоїв. Незважаючи навіть на те, що, купуючи такі напої як Coca-Cola, ви сплачуєте велику частку від вартості продукта за цукор в її складі.

Якщо ви не хочете відмовлятися від смаку Pepsi, Mirinda або 7up, спробуйте гастрономічні сиропи. Вони доступні у смаках, напевно, всіх популярних газованих напоїв. Ціни на найпопулярніші варіанти починаються приблизно від 30 злотих за 440 мл сиропу, з якого зазвичай можна зробити 8-10 літрів готового напою. Все залежить від бренду та ваших індивідуальних уподобань.

Якщо ви вирішили готувати солодкі напої з таких сиропів, варто звернути увагу на придбання спеціального сифону для газування води. Прилад можна придбати за кілька десятків злотих. Сифон перетворить і воду, і вже готову водно-сиропну суміш в газований напій.

Якщо ви вважаєте, що зависокі ціни на солодкі напої – це гарний час, щоб змінити свої харчові звички, почніть експериментувати з… водою. До газованої або негазованої води додайте, наприклад, лимонний або апельсиновий сік, листочки м’яти, заморожені лісові ягоди, скибочки огірка або свіжий імбир.

Напій зі свіжими фруктами

Можна також додати скибочки свіжих фруктів, попередньо їх добре посоливши, і лише через кілька хвилин долити води. Завдяки солі фрукти виділяють більше соку, тому вода буде більш ароматною.

Щоб приготування напою було швидким і легким, варто заморозити кілька порцій улюбленої суміші на запас. Згодом її достатньо кинути в глечик і залити водою.

І звичайно буде надзвичайно смачно, якщо замість сиропу ви покладе до води кілька ложек улюбленого джему чи варення.

Чим замінити енергетики?

Кава є найпопулярнішим джерелом енергії, але не завжди є можливість, щоб її заварити, а потім чекати, доки вона охолоне. Однак ви можете приготувати домашні енергетичні напої заздалегідь і взяти з собою, наприклад, в термосі чи в термокухлі.

Перший варіант – холодна кава. У базовому варіанті достатньо 3-4 столові ложки меленої кави залити літром води і відставити на кілька годин в холодильник. Після чого настій потрібно пролити через ситечко або паперовий фільтр, і освіжаючий напій готовий.

Ще одна пропозиція – йєрба мате. Його можна залити гарячою або холодною водою, а також апельсиновим соком. Цей тонізуючий напій походить з Південної Америки і відомий своїми лікувальними властивостями. Економічна перевага йерби полягає в тому, що одну «гущу» можна заливати водою кілька разів. До його специфічного смаку багатьом потрібно звикнути, але видів йєрби так багато, що кожен знайде для себе улюблений.

Зелений чай також містить стимулятори. Він має ніжний смак та приємний аромат. І до нього можна додавати суміші сухофруктів. Його також можна приготувати методом холодного заварювання.

Матча може замінити енергетичні напої

Матча, або порошкоподібне листя зеленого чаю. Хоча кілька десятків грамів такого зеленого порошку коштують від 20-30 злотих і вище, він насправді є економним. Для приготування однієї порції напою достатньо менше половини чайної ложки. Матчу можна змішувати з водою, йогуртом або молоком, пити гарячим або холодним і підсолоджувати.

Чим замінити підсолоджені напої?

Якщо ви віддаєте перевагу негазованим підсолодженим напоям, то ви можете замінити їх ароматизованими чаями. Вибір смаків чаю величезний – від класичних, таких як малина чи полуниця, до менш вживаних фруктових ароматів, таких як персик або манго. Також можна знайти досить незвичайні смаки, такі як карамель або шоколад.

Ароматизовані чаї можна приготувати і методом холодного заварювання – досить залити кілька пакетиків холодною водою і поставити на кілька годин в холодильник.

Сік прямого віджиму не містить доданого цукру

Соки, отримані методом прямого віджиму, тобто вичавлені, пресовані, а не з концентрату, не мають в своєму складі додаткового цукру. Зазвичай вони коштують недешево. Але такі соки – набагато кращий вибір, ніж нектар чи «фруктовий напій» у картонній коробці. 100%-ві соки зазвичай не підсолоджуються, вони містять лише речовини, що містяться у фруктах. Вони є джерелом вітамінів, а соки з м’якоттю додатково містять клітковину.

Пам’ятайте, що в додатку Moja Gazetka ви завжди знайдете найкращі акції на всі види напоїв!