1. Strona główna
  2. Blog
  3. Як доглядати за шкірою восени. Піклування крок за кроком
obrazek wpisu

Як доглядати за шкірою восени. Піклування крок за кроком

obrazek autora

24.09.2022

Літо, пора відпусток і канікул, невблаганно добігло кінця. Сонце, солона та хлорована вода, морський бриз та високі температури лишили сліди на нашій шкірі. Роздратування, лопнуті капіляри та зміна кольору – не єдині літні сувеніри. Як відновити шкіру та підготувати її до прохолодних днів?

Ви напевно помітили, що з настанням осені стан вашої шкіри почав змінюватися. Колір став тьмянішим, пружність зменшилась, а натомість почали з’являтися жирний блиск та подразнення. Щоб зберегти здоров’я вашої шкіри в осінній час, важливо дотримуватися певних рекомендацій. Про захист шкіри від сонця читайте тут.

Осінній догляд – порятунок шкіри після літа


На стан шкіри впливає безліч різних факторів. Однією з найпоширеніших проблем є втрата води з епідермісу та сухість. Що негативно позначається на загальному вигляді. Це досить поширена проблема, яка загострюється влітку і триває до пізньої осені. Під впливом погодних умов, сонячних променів і тепла шкіра стає сухою і грубою.

На час літніх відпусток ми часто відкладаємо систематичний догляд за шкірою. Тому з настанням осені варто повернутися до нього та подбати про стан шкіри. Слід пам’ятати, що тільки регулярні процедури принесуть очікуваний результат! Одноразового застосування косметики або препарату недостатньо!

Подбайте про живлення та зволоження шкіри восени


Сонячні промені та високі температури призводять до надмірного висихання. І це справжнє випробуванням для шкіри у сезон відпусток. Тому варто подбати про належне її зволоження влітку і не забувати про це в перші осінні дні. Суха та зневоднена шкіра прискорює процеси старіння та збільшує кількість зморшок.

На допомогу прийдуть не тільки зволожуючі креми, але і засоби для зволоження шкіри. Варто звернути увагу на косметику, що містить вітамін А, алантоїн, гіалуронову кислоту, сечовину або d-пантенол. Вони не тільки добре зволожують шкіру, але і прискорюють її регенерацію.

Важливо пам'яти про щоденне зволоження шкіри восени
Важливо пам’яти про щоденне зволоження шкіри восени

Зверніть увагу на квіткові води (гідрозолі) – вони допоможуть підтримувати належне зволоження шкіри. Завдяки своїм винятковим властивостям гідрозолі стали незамінним елементом щоденного догляду за обличчям і тілом. Вони не тільки живлять і зволожують шкіру, але і заспокоюють подразнення. Квіткова вода повинна бути постійним елементом кожної косметички та ванної кімнати!

Пілінг – основа догляду за шкірою восени!


Хороший пілінг може зробити більше, ніж ми думаємо. Відлущування омертвілої шкіри є одним із найважливіших засобів догляду, особливо восени. Пілінг покращить кровообіг і кровопостачання шкіри, завдяки чому вона краще і швидше відновиться. Систематичне відлущування відмерлого епідермісу розгладить шкіру, покращить її кровопостачання та еластичність. Завдяки цьому ми довше будемо насолоджуватися красивим і молодим виглядом.

Регулярний пілінг – важлива процедура по догляду, яку можна проводити як в салоні краси, так і вдома. Пілінги стимулюють епідерміс до виробництва нових клітин і запобігають появі сірої, втомленої шкіри.

Пілінг можна проводити як в салоні, так і в домашніх умовах
Пілінг можна проводити як в салоні, так і в домашніх умовах

Відлущувальні процедури покращують зовнішній вигляд і стан шкіри, а також зменшують дрібні зморшки. Слід також пам’ятати, що регулярні пілінги готують шкіру до подальших етапів догляду та полегшують вбирання інгредієнтів косметики.

Повертаємо здоровий колір шкірі восени


Надмірне прийняття сонячних ванн призводить до появи негарних плям на шкірі. Здебільшого це є результатом надмірного перебування на сонці та відсутності сонцезахисних кремів.

Темні плями на шкірі викликані дією сонячного випромінювання. Вони є результатом підвищеного вироблення меланіну – пігменту, який захищає епідерміс від ультрафіолетового випромінювання. Шкідливі промені проникають в шкіру і пошкоджують меланоцити. В результаті пігментні клітини виробляють більше меланіну, і на шкірі з’являються коричневі та темні плями.

Осінь - чудовий час, щоб подбати про шкіру та повернути їй здоровий колір
Осінь – чудовий час, щоб подбати про шкіру та повернути їй здоровий колір

Пігментацію найлегше видалити в салонах краси або дерматологічних кабінетах. Але варто спробувати й домашні методи. Ці способи будуть ефективні при не дуже глибоких і яскравих ураженнях. Перш ніж вирішити відвідати професійний кабінет, варто взяти кефір або натуральний йогурт і наносити їх на шкіру щодня (приблизно на десять хвилин). Також для усунення зміни кольору допомагають яблучний оцет, алое та касторова олія.

Здорове харчування – основа догляду за шкірою восени


Осінній догляд – це не тільки креми, косметика та процедури – це ще й догляд за шкірою зсередини!

Правильне харчування, багате вітамінами та поживними речовинами – одне з головних правил осіннього догляду за шкірою. Селен, цинк, залізо, мідь і сірка – це надзвичайно важливі мікроелементи. У щоденному раціоні також повинні бути продукти, що містять вітаміни А і С. Вони прискорюють процеси регенерації шкіри та стимулюють вироблення колагену, який відповідає за пружність і еластичність шкіри.

Також важливо засвоювати достатню кількість вітаміну В5. Його дефіцит може призвести до утворення змін у шкірі та надмірного зроговіння епідермісу. Не менш важливі вітаміни В6 і В12, які впливають на стан шкіри і волосся. Ви також повинні пам’ятати про зволоження шкіри зсередини та пити достатньо води щодня.

Для якісного догляду за шкірою восени важливо споживати вітаміни групи В
Для якісного догляду за шкірою восени важливо споживати вітаміни групи В

Літо – важкий час для шкіри, тому осінній догляд важливий для її відновлення. Однак варто пам’ятати, що ми працюємо над станом шкіри цілий рік!