1. Strona główna
  2. Blog
  3. Як зробити освіжувач повітря власноруч? Економно, екологічно та просто
obrazek wpisu

Як зробити освіжувач повітря власноруч? Економно, екологічно та просто

obrazek autora

12.11.2022

Кожен з нас хоче, щоб в домі поширювався приємний запах. Звичайно, ви можете купити в магазині ароматичну свічку або якийсь освіжувач. Але таке рішення буде на надто корисним та екологічним. Краще зробіть натуральний освіжувач повітря власноруч.

Наближаються різдвяні свята. І напевно в кожного вони асоціюються з ароматом цитрусових – мандаринів та апельсинів. І саме цей запах можна довше зберегти у своєму домі. То ж читайте далі, як зробити освіжувач повітря власноруч!

Як зробити освіжувач повітря самостійно?

Спочатку візьміть кілька цитрусових. Це можуть бути мандарини, лайми, лимони або грейпфрути. Все залежить від ваших уподобань. Вибраний цитрус наріжте тонкими скибочками. І покладіть їх на включений радіатор.

Цитрусові найркащий варант для створення аромату вдома. Фото - golos.ua
Цитрусові – найкращий варіант, щоб зробити освіжувач повітря власноруч. Фото – golos.ua

При сушінні плоди будуть виділяти приємний аромат. Причина в тому, що цитрусові містять ефірні масла, які мають сильний запах. Якщо ви боїтеся, щоб сік не залив радіатор, то спочатку покладіть скибочки на алюмінієву фольгу. Такий простий освіжувач повітря дозволить відчути затишну атмосферу новорічних свят.

Пам’ятайте, що для висихання апельсинів може знадобитися кілька днів. Якщо скибочки тонкі, то вони будуть сохнути приблизно 2 дні. Натомість, більш товсті повинні ще більше часу пролежати на радіаторі. Звичайно, все залежить і від потужності обігрівача.

І не забудьте їх перевертати! Це потрібно для того, щоб вони рівномірно просохли.

Що робити з сушеними апельсинами?

Вже висушені кільця цитрусових стануть красивими та оригінальними ялинковими прикрасами. Які до того ж мають приємний аромат.

Ви можете нанизати їх на стрічки і таким чином створити прості та натуральні прикраси для ялинки. Цитрусові добре поєднуються з зеленими гілочками. Тому можна зробити з них прикрасу до святкового столу.

Прикрасьте різдвяний вінок кільцями цитрусових. Або протягніть через них нитку і повісьте де вам заманеться. Наприклад, на люстру, карніз чи рамку картини.

Паличка кориці чудово доповнить власноруч зроблений ароматизатор повітря з цитрусових. Фото - amazing-ukraine.com
Паличка кориці чудово доповнить власноруч зроблений ароматизатор повітря з цитрусових. Фото – amazing-ukraine.com

Для ще більш виразного аромату можна прікріпити паличку кориці.
Зрештою, ми отримаємо не тільки приємний аромат в домі, а й чудову святкову атмосферу новорічних свят.

Також рекомендуємо вам прочитати, як менше витрачати в магазинах!