1. Strona główna
  2. Blog
  3. Коли День батька в Польщі? Що подарувати татові?
obrazek wpisu

Коли День батька в Польщі? Що подарувати татові?

obrazek autora

13.06.2023

День батька не такий популярний, як День матері, тому багато людей не можуть назвати точну дату цього свята. Дуже шкода, адже тато не менш важлива людина в житті дитини. Дізнаємося трохи більше про це свято, а також, який подарунок можна зробити на День батька.

День батька – міжнародне свято, яке відзначається в багатьох країнах, але в різні дати. У Польщі День батька припадає на 23 червня. У цей день маленькі, старші і зовсім дорослі діти бажають батькам добра і дарують їм подарунки. Це прояв любові та поваги до них.

Коли День батька в Польщі?

День батька в Польщі відзначають щороку 23 червня (у 2023 році це свято припадає на п’ятницю). День батька в Польщі в 2023 році припадає саме на кінець навчального року. Цікавий факт, що 23 червня ще й День рибалки. Тому для дітей, чиї татусі захоплюються риболовлею, це може бути підказкою, як привітати батька зі святом.

Останнім часом у багатьох дитячих садках і школах організовують свята, пов’язані з Днем тата, поєднуючи це свято з Днем матері (26 травня). Однак варто пам’ятати, що дата Дня тата в календарі припадає на місяць і три дні пізніше Дня матері. З іншого боку, у свекрів теж є своє свято в травні – День тестя припадає на 20 травня.

День батька відомий у Польщі вже понад 50 років – вперше польський День батька відзначили в Польщі в 1965 році.

Коли відзначають День батька в інших країнах?

В той самий день, що й у Польщі, День батька святкують лише в Нікарагуа. В інших країнах світу День батька припадає на різні дати. У деяких країнах це рухоме свято, в інших його відзначають у березні, червні або навіть листопаді. Коли у світі святкують День батька?

  • В Італії, Португалії та Іспанії День батька припадає на 19 березня – в день іменин Йосипа, земного опікуна Ісуса,
  • в Литві – в першу неділю червня,
  • в Австралії – татусі святкують у другу неділю червня,
  • в Естонії – День батька відзначається в один день з Днем прапора – естонські батьки святкують у другу неділю листопада з 2008 року,
  • в Німеччині – День батька припадає на день Вознесіння Господнього (це 39-й день після Великодня),
  • У скандинавських країнах День батька відзначають у другу неділю листопада. Винятком є ​​Данія, де День батька відзначають 5 червня.
  • вУкраїні, Аргентині, Чилі, Мексиці, Канаді, США, Чехії, Нідерландах, Великій Британії, Болгарії, Швейцарії, Туреччині, Франції та Угорщині День батька є рухомим святом і відзначається у третю неділю червня ,
  • У Таїланді День батька святкують 5 грудня (адже тоді відзначається день народження тайського короля).

Подарунок татові – купити чи зробити?

Подарунок для чоловіка завжди більш проблематичний, ніж для жінки, тому іноді важко придумати щось круте на День батька. Можливо, тому деякі мами купують подарунки від імені своїх дітей. Звісно куплений подарунок може бути акуратнішим, адже маленькі ручки не зрівняються з фабричною якістю. Але скільки душі та любові в такому подарунку, який дитина зробила сама або з невеликою допомогою мами!

Багато супермаркетів вже пропонують серед свого асортименту пропозиції до Дня батька. Найцікавіші, ви можете переглянути на сайті Moja Gazetka.

В магазинах можна вибрати подарунок для тата на будь-який смак та гаманець. Пропозиції від магазинів Biedronka, Lidl та Jasmin
В магазинах можна вибрати подарунок для тата на будь-який смак та гаманець. Пропозиції від магазинів Biedronka, Lidl та Jasmin.

Для тих, хто прагне зробити особливий подарунок татові власними руками, пропонуємо кілька цікавих ідей. Найменшим на допомогу може прийти мама.

Чудова ідея підготувати розмальований пензлик і прикріпити до нього вітальну листівку. також можна зробити відбиток ніжки або ручки дитини в пластичній масі. Рекомендуємо брати для цього суху порцеляну.

Якщо дитина вже вміє писати, можна зробити пам'ятний напис для тата. Фото - gluesticksblog
Якщо дитина вже вміє писати, можна зробити пам’ятний напис для тата. Фото – gluesticksblog

З картону, щільного паперу можна вирізати слово «тато», а в букву «О» вставити фотографію дітей. Дитина також може також розмалювати шматочок дерева, а мама зробить в ньому отвір і зробити брелок. Тільки для цього варто обрати фарбу, що не розчиняється у воді.

Якщо тато полюбляє щось майструвати власними руками, можна зробити оригінальний подарунок на День батька. Вам знадобиться молоток, скотч або клейка стрічка та ножиці. На рукоятку наклейте кольорові візерунки, а за бажанням можна написати гарне привітання.

Маленькі діти можуть оздобити рукоятку інструмента клейкою стрічкою різних кольорів. Фото - tinkerandfix.co.uk
Маленькі діти можуть оздобити рукоятку інструмента клейкою стрічкою різних кольорів. Фото – tinkerandfix.co.uk

Подарунок, зроблений своїми руками, над яким ви потрудилися, буде приємнішим, ніж куплений. Повертайтеся до цієї публікації кожного разу, коли вам потрібен подарунок для батька.