1. Strona główna
  2. Blog
  3. Середня школа – що знадобиться в новому навчальному році?
obrazek wpisu

Середня школа – що знадобиться в новому навчальному році?

obrazek autora

25.08.2023

Мабуть, зараз ви насолоджуєтеся безтурботними канікулами, але 1 вересня у коридорах знову пролунає шкільний дзвінок. Варто підготуватися заздалегідь – ось короткий посібник про те, як підготуватися до навчання в середній школі, т.зв. ліцеї.

Тож до нового навчального року варто підготуватися завчасно. Що потрібноучню для середньої школи, крім книжок і зошитів? Складіть список, щоб нічого не забути!

Міцний рюкзак – важливий аксесуар учня середньої школи

Перш ніж ми почнемо з комплектування всього необхідного для середньої школи, варто подумати про вибір правильного рюкзака. Середня школа – це час, коли ми відмовляємося від експресивних кольорів і казкових візерунків. Але кожен студент зможе підібрати щось на свій смак!

Вибираючи рюкзак, на що звернемо увагу:

  • Найкраще робити ставку на універсальні кольори. Чудово підійдуть чорний, відтінки синього, темно-синього, сірого, фіолетового або зеленого. Пам’ятайте, що рюкзак має подобатися, перш за все учню.
  • Однак важливим є його розмір і вага, яку рюкзак може витримати.
  • Також зверніть увагу на ребра жорсткості на спині, можливість регулювання шлейки, їх профіль, розмір і кількість відділень. Рюкзак має бути естетичним, але найголовніше – зручність.
  • Новий рюкзак також повинен мати відділення на блискавці. Додатковою перевагою стануть додаткові кишеньки для дрібниць, які застібаються на блискавку або липучку. Перевірте, чи вміщує він зошити формату А4.
  • Подивіться, з якого матеріалу він зроблений. Частина, яка торкається спинки, повинна бути укріплена поролоном і додатково закрита сіткою, що забезпечує приплив повітря. Матеріал може бути водостійким.
  • Якщо в школі студент буде часто користуватися комп’ютером, виберіть рюкзак для ноутбука – в нього обов’язково помістяться найнеобхідніші книги, приладдя та зошити.
Plecaki
Гарні пропозиції на молодіжні рюкзаки в магазинах Biedronka, Dealz та Kaufland

Зошити та блокноти для конспектів

Перш ніж купувати зошити, перевірте, скільки у вас предметів. Тепер ви будете знати, яка кількість вам необхідна. До того ж, можуть знадобитися не тільки зошити в клітинку формату А4. Для деяких предметів вам краще підійдуть зошити в лінійку, прості, технічні або ж нотні. Кількість сторінок в зошитіах також дуже різниться, тому подумайте, для якого предмета буде потрібно найбільше конспектів. Є блокноти з різнокольоровими обкладинками, цікавими написами, візерунками, з логотипами різних брендів, 3D обкладинками. Ви можете вибрати зошити з твердою або м’якою обкладинкою.
Якщо вам не подобається виривати аркуші, оберіть блокнот формату А4 на спіралі. Завдяки цьому ніхто не помітить, що частина записів зникла назавжди. Шкільний щоденник також може бути корисним для нотаток. Таким чином, ви не забудете про важливий іспит чи контрольну.

Зошити
Підберіть зошити такі, які вам подобаються разом з магазинами Netto, Biedronka та Kaufland.

Олівці, ручки та інше шкільне приладдя

Що ще потрібно для середньої школи? Вам обов’язково знадобляться блокноти, зошити, папки, калькулятори, карти, геометричні інструменти. Обов’язково купіть великий набір синіх і чорних ручок, а також олівці. Вам напевно буде зручно писати ручкою з чорнилом, що легко затирається. Ви можете легко видалити непотрібні помилки або примітки, які вам вже не потрібні.
Допоможуть у навчанні вам і хайлайтери – тоді ви позначите найважливішу інформацію. Якщо ви віддаєте перевагу меншим пеналам, вибирайте міні-формати, які можна легко запхати між книгами та зошитами. Гарною ідеєю для навчання є всілякі наклейки-вказівники. Вони полегшують пошук найважливіших нотаток у підручниках і допоможуть систематизувати інформацію перед важливим іспитом.

Ланч-бокси для їжі

Якщо ви не хочете кожен день пакувати свій сніданок в пакет або папір, купіть ланч-бокс, тобто контейнер для їжі, і пляшку для напою чи води. Металеві пляшки або термоси також доволі популярні та зручні.

Ви можете придбати ланч-бокси окремо або в наборі, що складається з кількох менших контейнерів. Часто в набір входять столові прибори. У багатокомпонентні контейнери можна пакувати не тільки бутерброди, а й гарнір, салат, фрукти чи овочі.

Форма та взуття для фізкультури

У середній школі фізкультура є обов’язковим предметом, тому для неї необхідно вибрати зручний одяг і відповідне спортивне взуття. Для занять у басейні не забудьте купальник. Вам знадобляться шапочка й окуляри для плавання, шльопанці та рушник. Для занять у спортивному залі або на свіжому повітрі вам знадобиться спортивна форма, яка складається з шортів або легінсів, футболки, спортивного костюма, кросівок і спортивної сумки. Вибір дійсно великий. Однак перш за все пам’ятайте про комфорт під час тренувань.

Obuwie i odziez do WF
В магазинах Lidl та Pepco можна підібрати спортивний одяг та взуття для уроків фізкультури.

Підготовка необхідних речей для середньої школи не повинна бути складним завданням. Просто складіть список і регулярно викреслюйте пункти. Якщо ви хочете знати,де шукати товари за найвигіднішими цінами, подивіться сюди.