1. Strona główna
  2. Blog
  3. 5 переваг чистої оселі. Чистий дім важливий для здоров’я!
obrazek wpisu

5 переваг чистої оселі. Чистий дім важливий для здоров’я!

obrazek autora

31.07.2023

Утримання будинку в чистоті має вирішальне значення для здоров’я. Існує безліч переваг регулярного прибирання. Чистота в вашому помешканні безпосередньо впливає на психічне та фізичне здоров’я вас і вашої родини.

Ніхто не стане сперечатися з тим, що чистота в приміщенні має безліч плюсів. Давайте розгланемо 5 найбільших переваг чистої оселі. Регулярне прибирання допоможе вам уникнути хвороб, алергії та проблем з диханням. Якщо у вас є домашні тварини, ретельний догляд і прибирання ще важливіші.

Прибираючи, ви позбуваєтеся бактерій, бруду і пилу з повітря. Завдяки чому якість повітря в приміщенні покращується та створюється приємний аромат. Вважається, що найбрудніші кімнати в будь-якому будинку це, як не дивно, кухня та ванна кімната. Тому вони зазвичай вимагають додаткової уваги.

Ще одна перевага чистого та організованого будинку полягає в зменшенні ризику спіткнутися. Якщо довкола валяється занадто багато зайвих речей, можливість отримати травму значно збільшується. Це особливо небезпечно для дітей і людей похилого віку.

1. Чистий дім – це здоровий дім.

Ваш дім має бути особливим місцем спокою та комфорту, де ви відчуваєте себе в безпеці. Прибирання має майже терапевтичний аспект, створюючи відчуття гармонії у вашому житті, а також зменшуючи стрес і таким чином покращуючи ваше психічне здоров’я. Чи помічали ви, що після генерального прибирання, настає особливе відчуття гармонії та спокою?

2. Чистий дім сприяє кращому сну.

Немає нічого кращого, як прокинутися в „обіймах” чистих простирадлах, що мають запах свіжості та чистоти. Дослідження, проведені Національним фондом сну, підтверджують, що люди сплять краще, коли в їхній кімнаті порядок і чистота. Навіть кілька хвилин для складання одягу та застеляння ліжка може мати тривалий і неймовірний вплив на наш день.

Свіжа постільна білизна та чистота в кімнаті - запорука гарного сну. Фото - matroluxe.ua
Свіжа постільна білизна та чистота в кімнаті – запорука гарного сну. Фото – matroluxe.ua

3. Чистий дім сприяє здоровішому способу життя.

Прибирання будинку досягає двох цілей одночасно. Ви не тільки робите ваш дім чистим, але й добре тренуєтеся. Крім того, дослідження показали, що люди, які працюють в організованому та чистому середовищі, як правило, вибирають кориснішу та здоровішу їжу. Та загалом ведуть більш здоровий спосіб життя.

На захаращеній, брудній кухні неприємно ні готувати, ні обідатию Тому люди з охайною кухнею можуть бути більш схильні готувати здоровішу їжу вдома, а не харчуватися поза домом сумнівним фастфудом.

4. Чистий дім економить гроші.

Регулярна підтримка чистоти середовища, в якому ви мешкаєте, може заощадити ваші гроші. Тільки уявіть дім зі сміттям, брудними кутами та зараженими комахами кімнатами. Скільки коштуватиме професійне очищення? Відповідь така: набагато більше, ніж регулярне прибирання за допомогою звичайних засобів для чищення. До того ж варто звернути увагу на екологічні засоби для прибирання, а не віддати перевагу хімії з магазину.

5. Чистий дім надихає та збільшує продуктивність.

Якщо ви коли-небудь прибирали свій стіл, ви одразу усвідомлюєте, як це впливає на вашу продуктивність. Згідно з дослідженнями, наше фізичне оточення безпосередньо впливає на наші емоції, поведінку та результативність роботи. Безладний або брудний будинок може викликати стрес і занепокоєння, що ускладнює концентрацію на важливих речах.

Поширені запитання та відповіді про дезінфекцію

Якби ми не прагнули підтримувати свій дім в чистоті та порядку, іноді трапляються ситуації, коли помешкання потребує дезінфекції.

Які основні засоби прибирання?

Миючий засіб, вода та скраб є трьома основними компонентами прибирання. Мийні засоби – це хімічні речовини, які використовуються для видалення бруду та масла, але вони не знищують бактерії чи інші мікроби, тому може бути рекомендована дезінфекція.

Поява плісняви у ванній кімнаті - одна з причин для дезінфекції. Фото - rac.com.au
Поява плісняви у ванній кімнаті – одна з причин для дезінфекції. Фото – rac.com.au

Які є методи дезінфекції?

Дезінфекція є важливим етапом прибирання, оскільки вона усуває мікроби з навколишнього середовища краще, ніж простий метод очищення та полоскання. Є два способи продезінфікувати ваш дім. Або повністю занурити предмет у відро дезінфікуючого засобу, або обприскати предмет і протерти його дезінфектантом. Для дезінфікуючих засобів на основі мила останній метод більш ефективний, але при використанні відбілюючих розчинів краще занурювати предмети у відро та мити їх.

Як правильно продезінфікувати оселю?

Спочатку видаліть будь-який бруд, пил або сміття з поверхонь. Потім використовуйте дезінфікуючий засіб, який підходить для даного типу поверхні. Дезінфікуючі серветки або дезінфікуючий спрей є найшвидшим і найпростішим способом досягти бажаного результату.