1. Strona główna
  2. Blog
  3. Як облаштувати сад на балконі?
obrazek wpisu

Як облаштувати сад на балконі?

obrazek autora

17.05.2022

Прийшла весна, і це ідеальний час для догляду за своїм садом та огородом. Навіть якщо у нас мало місця, ви з успіхом можете створити невеликий сад на терасі або балконі, який стане справжньою окрасою квартири. Він не повинен бути великим, щоб виглядати ефектно!

Нижче ми представляємо вам деякі ідеї, як можна облаштувати гарний садок на балконі. Багато товарів можна знайти в супермаркетах, тому ви можете придбати їх під час покупок без необхідності відвідувати спеціалізовані магазини.

Що можна посадити в саду на балконі?

Вирішуючи створити балконний сад, ми можемо обирати з багатьох різних варіантів. Звичайно, найпопулярнішими є квіти та декоративні рослини. Є багато видів, які добре себе почувають навіть у маленьких горщиках. Шукаючи відповідні, слід перевірити, чи ваш балкон більшу частину дня затінений чи більш сонячний. Це дозволить вибрати найкращі види рослин, що підійдуть саме вам.

Ще один спосіб облаштування балконного саду чи огороду – посадка в ньому овочів. Завдяки цьому ваш балкон стане не тільки красивим і зеленим місцем для відпочинку, а й джерелом смачних інгредієнтів для домашньої вечері. Що можна садити на невеликій ділянці? Перш за все, різні види трав. Також можна вирощувати кущики помідорів чері, цибулю, листя салату, квасолю, а в більших горщиках навіть картоплю.

Коли починати роботи з облаштування балконного саду?

Приступати до облаштування саду на балконі можна вже в квітні. Це вдалий час для генерального прибирання і роздумів про те, де і які рослини ми хочемо розмістити. Ми також можемо почати висаджувати такі квіти, як братки, ромашки, примули та нарциси. Це також сприятливий час для посадки клубнів (бульб) багаторічних квітучих рослин.

У середині квітня можна висаджувати розсаду помідорів, трав і квітів – запашного гороху, соняшника, волошки, чорнобривців і настурції.

У травні ми сіємо та садимо такі види, як: гвоздика, петунія, сурфіна, герань та левова паща. Також вдалий час для посадки плодових і декоративних кущиків у горщики.

У червні ми ще можемо висаджувати такі популярні балконні рослини, як герань, петунію, вербену, лобелію, а також бекопію та кеволу. Також ми можемо посадити швидкозростаючі рослини – чорнобривці, мак або чорний кмин.

Розумні рішення для саду на терасі

Не можна заперечити, що площа балкона дуже обмежена. Тому при облаштуванні саду варто використовувати хитрі рішення, які дозволяють заощадити простір. Бажано використовувати в’юнкі рослини, які будуть рости на перилах або стіні. Цікавим рішенням є також облаштування вертикального саду, наприклад, у вигляді підвішених один під одним горщиків. У свою чергу на перила можна повісити ящики або квіткові горщики.

Не обмежуйтеся тільки рослинами! Щоб створити неповторну, затишну атмосферу, варто додати кілька цікавих предметів інтер’єру чи гаджетів. Це можуть бути гірлянди, ліхтарі, дерев’яні меблі або м’який пуф. Аплікація Moja Gazetka допоможе вам обрати найвигідніші пропозиції в магазинах!