1. Strona główna
  2. Blog
  3. Взуття для школи? Поради, як вибрати найкраще
obrazek wpisu

Взуття для школи? Поради, як вибрати найкраще

obrazek autora

20.08.2022

Взуття – це важливий пункт у списку речей, необхідних для школи. Діти проводять в школі багато часу, близько 7-8 годин щодня. В одній парі взуття. Тому воно повинне бути ідеально адаптоване до таких умов носіння.

На що варто звернути увагу при виборі шкільного взуття


В кожній школі учні повинні перевзуватися. Однією з причин такого порядку є загальні санітарні правила, другою – безпека та комфорт дитини. Учні проводять у школі в середньому 8 годин на день. Це означає, що нога дитини в цей час знаходиться взутою. Тому змінне взуття для школи повинно бути:

  • дихаючим,
  • мати м’яку підошву,
  • легко надягатися і зніматися,
  • не повинно ковзати,
  • бажано з білою підошвою, щоб не залишати сліди на підлозі,
  • добре, якщо воно має відповідні сертифікати безпеки.


Дитяче взуття для школи. Як обрати правильне?

Будь-яке шкільне взуття можна розділити на дві категорії.

Взуття для відвідування уроків у класі. Воно не підходить для занять спортом, але забезпечує комфорт при довготривалій ходьбі. Таке взуття дозволяє нозі дихати.

Спортивне взуття для фізкультури. Це основа екіпірування для занять фізичною культурою та спортом. Таке взуття має більш жорстку підошву з більшим захистом від ковзання.


Незалежно від того, яке взуття для дитини в школу ми шукаємо – спортивне або повсякдення – ми завжди повинні знати, як правильно підібрати дитяче взуття. Купуючи змінну пару взуття для школи, найкраще розглядати туфлі (або ж капці чи кеди) з маркуванням «взуття для прогулянок». Звичайно, ми можемо купити типове спортивне взуття (твердіша підошва, кращий захист щиколотки, більша амортизація), але це не обов’язково. Якщо у нас дуже активна дитина, яка любить бігати по коридорах або грати в футбол на полі навіть на перервах – тоді звичайні капці можуть не підійти.

Змінне взуття краще вибирати зі світлою підошвою. Фото - https://kids-sole.com
Змінне взуття краще вибирати зі світлою підошвою. Фото – https://kids-sole.com

Як вибрати змінне взуття для першокласника?


Першокласники повинні мати таке взуття, яке легко взувати. Добре підійдуть туфлі на липучках або сліпони. Вони можуть бути виготовлені з легкої сітки або іншого дихаючого матеріалу. Тому варто звернути увагу на популярні кеди. А от звиклі кросівки на шнурівці найкраще підійдуть на полі, а не в шкільних коридорах. Шестирічні і трохи старші діти зазвичай ще не вміють швидко і якісно зав’язувати шнурки, тому уникайте взуття такого взуття для дітей 1-3 класів. Важливо, щоб підошва шкільного взуття була м’якою і не ковзала.

Учням молодших класів не варто купувати змінне взуття на шнурівці
Учням молодших класів не варто купувати змінне взуття на шнурівці

Смак дитини також має велике значення. На щастя, в наш час вибір взуття зараз доступний у всіх можливих кольорах і малюнках. Напевно кожен молодший школяр знайде те, що йому до душі.

Яке взуття обрати для дітей старшого віку?

Коли дитина вже стала старшою, то можна подумати про взуття на шнурівці. Якщо тільки ваша дитина не віддає перевагу змінному взуттю, яке не потрібно буде зашнуровувати. Це можуть бути кросівки для повсякденного використання. Як і в будь-якого шкільного взуття, підошва має бути м’якою, а матеріал повітропроникним і легким. Колірна гамма не має особливого значення. Можна дозволити дитині «самовиразитися» яскравими кольорами та цікавими малюнками. Тільки якщо шкільні правила не забороняють певний вигляд змінного взуття.

Взуття для старшокласника може бути яскравим та мати шнурівку
Взуття для старшокласника може бути яскравим та мати шнурівку

Яке взуття не підходить для школи?


Іноді в школах можна побачити дітей у змінному взутті, яке зовсім не виконує своєї функції – тобто воно не зручне і не безпечне. В якості шкільного взуття ніколи не варто носити: босоніжки, сапожки (т.зв. казаки) та взуття на високих підборах. Навіть якщо дівчата-школярки наполягають на носінні танкетки або низьких підборів, варто попередити їх про наслідки (наприклад, вади хребта в довгостроковій перспективі).

Шкільне взуття має виглядати красиво, щоб ваша дитина хотіла його носити, але зовнішнього вигляду недостатньо. Спортивне взуття завжди буде хорошим вибором, якщо ви купуєте його як додаткову пару змінного взуття до школи. Для уроків фізкультури у дитини повинна бути окрема пара взуття. Для їх перенесення можна використовувати спеціальні торбочки для взуття.

Сумка-торба для змінного або спортивного взуття
Сумка-торба для змінного або спортивного взуття

Також ми писали, батьки, діти яких навчаються в Польщі, можуть отримати 300 злотих на підготовку до школи. Хто може їх отримати та як подати заявку можете прочитати тут.

Якщо ви збираєте дитину до української школи, то вам у нагоді буде сайт LoveSales.com.ua, який допоможе вам знайти шкільне приладдя за знижками в усіх супермаркетах України.