1. Strona główna
  2. Blog
  3. Biedronka та Lidl матимуть сильну конкуренцію. Mix Markt відкриває магазини в Польщі.
obrazek wpisu

Biedronka та Lidl матимуть сильну конкуренцію. Mix Markt відкриває магазини в Польщі.

obrazek autora

18.06.2023

Новий дискаунтер входить на польський ринок. Пропонуючи «найнижчі ціни», він конкурує з такими гігантами, як Lidl або Biedronka. Однак компанія працює за іншою моделлю: пропонує товари з багатьох країн Європи та Азії, такаож аптечні товари та товари для дому.

В Польщі вже є три торгові точки, що працюють під логотипом Mix Markt – німецької мережі магазинів, яка працює в сегменті, що пропонує т.зв. етно-їжу, тобто продукти місцевої, етнічної кухні, характерні для різних країн. Перший магазин Mix Markt був відкритий на ринку Німеччини в 1997 році. На даний момент налічується вже 350 торгових точок по всій Європі.

Новий дискаунтер в Польщі. Mix Markt входить на польський ринок

Перші магазини в Польщі були відкриті навесні 2023 року: у Кракові, Тарнуві та Opole. 8 травня Mix Markt відкрив свій перший магазин у Варшаві. «Дисконт» планує відкрити більше торгових точок на польському ринку. Він заохочує польських клієнтів відвідувати його торгові точки, вказуючи на те, що тут «найкращі ціни в місті». В асортименті магазину є товари, які важко знайти в інших мережах. Компанія спеціалізується на продажу місцевої, етнічної продукції, переважно зі Східної Європи та Азії.

Що ми можемо купити в Mix Markt?

У магазинах німецької мережі ми знайдемо як польські та німецькі товари, так і українські, румунські, балканські та закавказькі товари. Асортимент включає свіжі фрукти та овочі, м’ясо, молочні продукти, морозиво, заморожені продукти, макарони, мариновані огірки, сухофрукти, крупи. На полицях ви знайдете також безалкогольні та алкогольні напої, а також багато інших харчових, аптечних та побутових товарів.

У магазинах Mix Markt ви знайдете як польські молочні продукти, так і румунські ковбаси та м’ясні вироби з інших країн. У кожному магазині Mix Markt представлений широкий асортимент фірмових страв з багатьох країн Європи та Азії, ефектно доповнений аптечними та побутовими товарами. Мережа поставили собі за мету запропонувати різнокультурному колу клієнтів унікальний досвід покупок із великим вибором за відмінним співвідношенням ціни та якості.

Новий гравець на польському ринку роздрібної торгівлі. Тут ви знайдете багато українських продуктів. Фото - wiadomoscispozywcze.pl
Новий гравець на польському ринку роздрібної торгівлі. Тут ви знайдете багато українських продуктів. Фото – wiadomoscispozywcze.pl

Де знайти магазини мережі Mix Markt?

Перший магазин Mix Markt був відкритий на ринку Німеччини в 1997 році в Ерлінгхаузені. Через два роки аутлети вже працювали з досить скромним оборотом у п’ять мільйонів євро. Через п’ять років після заснування оборот 40 магазинів зріс у десять разів до майже 55 мільйонів євро. Сьогодні в Німеччині налічується 180 магазинів з обсягом продажів 650 мільйонів євро. Мережа працює у двох форматах магазинів. Супермаркет під назвою Mix Markt і менші магазини під назвою Mini Mix Markt.

Паралельно компанія виходить за кордон. У Бельгії, Болгарії, Франції, Греції, Великобританії, Італії, Мальті, Чорногорії, Нідерландах, Австрії, Польщі, Португалії, Словаччини, Словенії, Іспанії, Кіпрі та Чехії є близько 170 торгових точок. Мережа постійно розвивається і наразі нараховує 350 супермаркетів у Німеччині та інших країнах Європи.

Зараз у Польщі є чотири магазини: у Кракові, Тарнуві та в Ополі. Компанія планує відкрити більше роздрібних точок на польскому ринку.

Mix Markt планує відкриття нових магазинів у Польщі

Німецька мережа оголосила про подальше відкриття магазинів у Польщі. Згідно з інформацією на сайті, незабаром нові об’єкти з’являться в таких містах, як Варшава, Катовіце, Познань, Гданськ і Лодзь.

У Mix Markt можуть бути проблеми з розвитком бізнесу в Польщі. Нагадаємо, за даними Прикордонної служби, від початку російської агресії в Україні до Польщі прибуло майже 10,4 мільйона людей, які тікали від війни. Проте російські продукти, які можна побачити на полицях магазинів, викликають негативні емоції не лише в українських споживачів, а й у багатьох поляків, про що свідчать споживчі бойкоти, які мали місце в перші місяці війни.

Приклад російської мережі магазинів Mere, яка пішла з польського ринку в червні 2022 року, додатково показує, що споживачі реально впливають на формування ринку роздрібної торгівлі в Польщі.