1. Strona główna
  2. Blog
  3. Використовуйте те, що зазвичай викидаєте. Розкажемо як!
obrazek wpisu

Використовуйте те, що зазвичай викидаєте. Розкажемо як!

obrazek autora

10.05.2022

Чи ви коли-небудь замислювалися, скільки відходів не повинно опинитися в сміттєвому відрі? Велику частину сміття, яке ми всі автоматично викидаємо, можна використати або навіть з’їсти.

Наші поради багатьом людям, напевно, здадуться неочевидними і несподіваними. Але всі їх об’єднує простота виконання, тому кожен може зробити їх сам!

Здавалося б неїстівним, а насправді смачне!

Велика кількість частин овочів і фруктів, які ми зазвичай кидаємо в смітник, є їстівними і, більше того, дуже смачними! Ось кілька ідей, як використовувати деякі з них.

Зберігайте овочеві нарізки та шкірку, зів’ялу зелень в морозильній камері, поки їх не стане достатньо, щоб зробити бульйон для супу. Неважливо, які овочі в цій суміші – ви завжди можете додати в неї селеру або моркву, якщо потрібно.

Запіканка з черствого хліба це простий спосіб приготувати швидкий, екстренний обід. Досить вимочити сухий хліб, додати яйце, улюблені спеції та запекти.

До інших ідей можна додати соус песто з листя редиски, нарізане листя цвітної капусти, додане в овочеве рагу, стебла полуниці як доповнення до салатів. Також дуже смачними виходять овочеві салати з листям молодих бурячків.

Рекомендуємо шукати безвідходні рецепти в Інтернеті — апетитні ідеї просто дивують!

Стара газета замість пакета для сміття

Ви коли-небудь дивилися на пакети для сміття як на продукт, який ви буквально купуєте, щоб відразу викинути його в смітник? Така перспектива дає поживу для роздумів і спонукає шукати більш розумну альтернативу.

Якщо ви сортуєте сміття, ця порада стане вам у пригоді. У смітник для пластику і металу, паперу і скла пакети не треба класти взагалі. Досить вимити таку ємність після викидання сміття.

З іншого боку, непогано покласти на дно контейнера для змішаних відходів кілька сторінок прочитаної газети. Так буде легше випорожнювати сміття, а ємність потім потрібно буде тільки вимити.

Ми не можемо покласти газету або пакет в БІО-контейнер. Але на дно ємності краще все ж таки щось класти, бо іноді буває важко викинути відходи з контейнера. Для зручності використання дно можна вистелити непотрібним листям салату або капусти, пучком листя редьки, моркви або іншим подібним «матеріалом».

Відправляєте посилки? Використовуйте пляшки

Якщо ви звикли пити воду або інші напої з пластикових пляшок і дуже часто відправляєте посилки, ви можете це поєднати. Як би дивно це не звучало, але на практиці це дуже просто!

Порожні пляшки від напоїв чудово підходять як наповнювач для посилок. Вони легкі і в той же час мають великий об’єм, тому стануть у нагоді, особливо, коли ви відправляєте крихкі предмети, які можуть легко пошкодитися при транспортуванні. Достатньо розкласти їх у порожнини між стінками коробки та предметом, що відправляється.

Не купуйте пластикові горщики для квітів ви можете отримати їх безкоштовно

Ви вирощуєте декоративні рослини чи розсаду для свого городу? Не варто купувати для цього горщики в магазинах, якщо ви часто їсте сметану, йогурт або консервовані овочі. Їх упаковка ідеально підійде для посадки невеликих рослин. Щоб уникнути надмірного зволоження ґрунта, варто просвердлити кілька дренажних отворів у дні.

А для розсади одиничних, невеликих сіянців можна використовувати лотки спід яєць.

Ми закликаємо вас шукати подібні рішення навколо себе та на сайтах і блогах, присвячених екології. Мова йде не тільки про збереження навколишнього середовища, а й про економію грошей. Склавши всі дрібні витрати, яких вдалося уникнути, використовуючи те, що часто викидається у смітник, за рік можна отримати дійсно немаленьку суму!