1. Strona główna
  2. Blog
  3. Корисні програми у вашому телефоні для життя в Польщі
obrazek wpisu

Корисні програми у вашому телефоні для життя в Польщі

obrazek autora

14.05.2022

Які додатки завантажити в телефон, якщо ви збираєтесь до Польщі або вже знаходитесь в тут? Пропонуємо вам одні з найкорисніших аплікацій для вашого смартфона.

Корисні програми для подорожей

У додатку Jakdojade зібрано маршрути громадського транспорту у всіх населених пунктах Польщі. У ньому можна ввести назву вулиці або потрібну станцію, а програма покаже результат з номером автобуса, поїзда чи трамвая, їх розклад та можливості найшвидшого доїзду до пункту призначення.

Крім того, що програма допоможе не заблукати в новому місті, Jakdojade пропонує придбати квитки на громадський транспорт просто в програмі. Все, що потрібно – вказати початкову та кінцеву станцію, а також надати дані банківського рахунку.

Програми для переказу грошей з Польщі

Додаток TransferGo для грошових переказів з Польщі та інших країн Європи в Україну є дуже популярним серед українських емігрантів, що живуть у Польщі. За допомогою мобільного додатка можна швидко та надійно переказати гроші рідним та близьким з польської картки на українську без зайвих комісій та прихованих платежів.

Якщо зарахування коштів відбувається наступного дня, тоді переказ взагалі безкоштовний. Адресат отримає саме ту суму, яку ви надіслали. Якщо потрібно доставити гроші протягом 30 хвилин, плата буде еквівалентна 14,99 злотих, якщо до кінця поточного робочого дня – 9,99 злотих.

Інтерфейс мобільного додатка також має кілька мов, а вибрати зручну для вас можна в налаштуваннях програми.

Програми для шопінгу і покупок по акціях у супермаркетах Польщі.

Moja Gazetka – це взагалі супердодаток, без якого вам точно не обійтися, якщо ви вирушаєте до Польщі за покупками. Тут представлені такі гіганти продуктових мереж як Biedronka, Lidl, Auchan, Carrefour, Zabka Ikea, Dino, Aldi, Hebe та багато інших.

В одному додатку зібрані каталоги зі знижками та акційними товарами від усіх мережевих магазинів, кафе та ресторанів на території Польщі. Продовольчі супермаркети, будівельні, меблі, одяг, парфумерія, косметика, фаст-фуди та багато інших магазинів – всі знижки в різних категоріях доступні з мобільного телефону. Перед тим, як відправитися за покупками, складіть власний список покупок, обравши найвигідніші пропозиції.

Програми для пошуку роботи

Olx.pl — з цим додатком ви повинні бути знайомі в Україні, це аналог польської аплікації. Ви можете знайти тут все, що завгодно, від дитячих підгузків до пропозицій про продаж яхти та оформлення візи. І звичайно тут є розділ, який допоможе вам знайти роботу в Польщі.

Pracuj.pl — польський ресурс у мобільній версії, який допомагає знайти роботу безпосередньо без українських посередників. Можна робити розсилку вакансій своїм друзям та знайомим.

Програми для пошуку житла у Польщі

Знайти житло в Польщі можна за допомогою програми Otodom.

Сервіс є лідером на польському ринку нерухомості, і тут зібрано близько мільйона актуальних пропозицій оренди та покупки житла. Оголошення мають фото та детальний опис нерухомості, а зв’язатись із продавцем або орендодавцем можна безпосередньо завдяки чату у додатку.

Olx.pl – сайт з дуже зрозумілим інтерфейсом та з великою кількістю актуальних оголошень про пошук нерухомості в Польщі. На даному сайті можна ставити фільтри пошуку: Wszystkie (все), Prywatne (оголошення від господарів) Agencje (агентства). Вибирайте Prywatne, якщо не бажаєте шукати квартиру за допомогою посередників.

Месенджери для спілкування у Польщі.

Whatsapp – найпопулярніший месенджер для спілкування серед польського населення. Має великий фукціонал, дуже надійний та безпечний додаток для обміну повідомленнями.

Завантажити можна на Android та iOS.

Звичайно, це далеко не всі програми, які можуть бути корисними у Польщі. Але спершу вам вистачить і цього. Найголовніше — відразу ж після приїзду до Польщі, купіть сімку карту місцевого оператора та активуйте її. Так ви зможете розмовляти з близькими набагато дешевше, ніж в роумінгу.