1. Strona główna
  2. Blog
  3. Google Maps: п’ять функцій, які будуть корисні кожному
obrazek wpisu

Google Maps: п’ять функцій, які будуть корисні кожному

obrazek autora

25.07.2023

Карти Google – одна з програм, про яку ви думаєте, коли плануєте поїздку. Хоча багато людей використовують Google Maps лише для GPS-навігації, варто знати, що програма також пропонує інші корисні опції.

Google Maps – це потужна програма, до якої регулярно додаються нові функції. Користувачі, які звикли вмикати тільки GPS-навігацію від точки А до Б, можуть навіть не знати про їх існування, хоча більшість з них полегшують подорожі та можуть бути корисними в багатьох ситуаціях. Ми підготували список із п’яти цікавих функцій Google Maps, про існування яких просто необхідно знати.

Захоплюючий вид – режим занурення

Однією з найновіших функцій Google Maps є ефект занурення або ж Immersive View. Він включає добре відомі об’єкти в усьому світі, а віднедавна й у Польщі. Це своєрідне поєднання сильних сторін супутникових і вуличних фотографій, які були об’єднані завдяки використанню штучного інтелекту.

Карти Google у режимі занурення дозволяють спостерігати за об’єктами з висоти пташиного польоту та навіть змінювати час доби та погоду, щоб імітувати умови, які можуть переважати в певному місці в певний момент. Це може допомогти при плануванні поїздки в незнайоме місто.

На Google Maps об'єкти, які доступні для перегляду в цьому режимі, позначені спеціальними символами.
На Google Maps об’єкти, які доступні для перегляду в цьому режимі, позначені спеціальними символами.

Перегляд вулиць – Street View

Набагато більш відома опція в Google Maps – Street View. Це дозволяє відображати місця, сфотографовані в певній місцевості автомобілями або співробітниками Google в певних місцях, які носять спеціальні камери, встановлені на рюкзаках. Для подорожуючих це чудова допомога, коли перед початком подорожі потрібно проаналізувати, як дістатися до певного місця.

Street View можна увімкнути як на смартфоні, так і на комп’ютері. Цікаво, однак, що ця функція доступна не скрізь. У деяких країнах машини Google фотографуватимуть вулиці найближчим часом.

Street View допоможе вам краще зорієнтуватися в незнайомому місці. Або просто дозволить поблукати вуличками, не виходячи з дому.
Street View допоможе вам краще зорієнтуватися в незнайомому місці. Або просто дозволить поблукати вуличками міста, не виходячи з дому.

Вимірювання відстані

Всім відомо, що Google Maps може за кілька секунд прорахувати маршрут з пункту А в пункт Б за допомогою різних видів транспорту. Але не всі знають, що є функція, яка дозволяє розрахувати відстань по прямій між вказаними точками.

Простий інструмент може стати в нагоді, наприклад, щоб визначити периметр вашої ділянки. Немає обмежень на відстань – Google Maps все підрахує.

Оберіть початкову точку на мапі  і за допомогою функції "Вимірювання відстані" дізнайтеся відлеглість до будь-якої точки
Оберіть початкову точку на мапі і за допомогою функції „Вимірювання відстані” дізнайтеся відлеглість до будь-якої точки світу.

Офлайн завантаження карти

Google Maps дозволяє завантажити карту обраної території в пам’ять телефону, що особливо корисно в регіонах, де погане покриття Інтернету або користувач хоче обмежити використання мобільних даних. Достатньо вибрати фрагмент карти, який потрібно зберегти в автономному режимі на смартфоні.

Для цього потрібно скористатися меню додаткових параметрів після відображення деталей даного місця. Google Maps в режимі реального часу оцінює, скільки місця карта займе в пам’яті пристрою при виборі певної області для збереження.

Завантажте мапу заздалегідь, якщо плануєте подорож у місця, де буде відсутній інтернет
Завантажте мапу заздалегідь, якщо плануєте подорож у місця, де буде відсутній інтернет.

Надсилання шпильки геолокації

Якщо у вас виникла необхідність поділитися інформацією стосовно того, де ви знаходитеся, найпростіше це надіслати шпильку з геолокацією. Це простий спосіб передати географічні координати в Google Maps. Одержувач шпильки може встановити точку як навігаційний пункт призначення та використовувати Google Maps, щоб швидко дістатися до місця.

Поділитися шпилькою геолокації можна в поєднанні з режимом Street View
Поділитися шпилькою геолокації можна в поєднанні з режимом Street View.

Які мобільні додатки стануть корисними, якщо ви збираєтесь до Польщі або вже знаходитесь в тут? Пропонуємо вам ознайомитися з найкориснішими аплікаціями для вашого смартфона.